Ede, de Heide en Judo

Ede, de Heide en Judo

De Ginkelse Heide is een heidegebied bij Ede dat wordt afgewisseld met bos. Ieder jaar is in Ede de Heideweek. Een feestweek en één van de grootste evenementen van Gelderland. Tijdens de bloeitijd van de heide vinden er verspreid over alle dorpen van de gemeente Ede meer dan 70 evenementen plaats en verreweg de meeste evenementen zijn zonder kosten te bezoeken.

De heide is één van de belangrijkste trekpleisters van Ede en herinnert velen aan de geallieerde luchtlandingen op 17 september 1944 in het kader van Operatie Market Garden.

Heidekoningin ‘Calluna’ en Heideprinses ‘Erica’

De Heidehoogheden zijn het visitekaartje van de gemeente Ede. Het is dan ook een echte erebaan die al vanaf september, vlak na de Heideweek, start. Altijd zijn de hoogheden te gast bij het Judo Toernooi. De namen zijn gekozen naar de twee heidesoorten die veelvuldig in gemeente Ede voorkomen. Calluna is de naam van struikheide en Erica van dopheide.


Word Sponsor van het HJT

Wilt u een associatie met een jarenlange competitie in Ede waar traditie en top talent samenkomen, word dan één van onze supporters. We reageren zo snel mogelijk op uw bericht.